MMA

mma bij team de jager

MMA staat voor “Mixed Martial Arts”, gemixte vechtsporten vrij vertaald. Iemand die MMA traint, verdiept zich in verschillende vechtsporten die het effectiefst blijken in wedstrijdvorm. De sporten die hieronder vallen zijn o.a. : boksen, kickboksen, judo, Brazilian jiu jitsu, grappling en nagenoeg alle worstelvormen.

Oorspronkelijk was mixed martial arts een term die men gebruikte bij wedstrijden waarbij verschillende (mixed) stijlen en disciplines (martial arts) elkaar in competitieverband bestreden om duidelijk te krijgen welke stijl(en) het effectiefst in een onbewapend gevecht bleken. Hierbij waren vroeger minimale regels op van toepassing om zo dicht mogelijk bij de realiteit van het gevecht te blijven. 

Door de jaren heen heeft de term Mixed Martial Arts een geheel nieuwe en unieke betekenis gekregen. Door in verschillende disciplines te trainen en deze in een MMA gevecht te combineren leert de vechter zijn sterke en zwakke kanten kennen en weet men precies wat er nodig is om een goede allround vechter te worden. Daar waar traditionele vechtsporten zich beperken tot één curriculum van technieken zijn er bij MMA deze beperkingen er nagenoeg niet. Zo zijn er vandaag de dag geen MMA vechters meer die maar goed zijn in één vechtsport. Een kickbokser die de ring ingaat zonder een goede basis in het grondvechten zal waarschijnlijk niet winnen van een worstelaar. Zo zal een worstelaar zich ook in het staande gevecht moeten bekwamen.

Het unieke is dat je binnen MMA uiteindelijk je eigen stijl ontwikkeld, gebaseerd op je ervaring en voorkeur.

Wat heb je nodig bij MMA?

  • Korte/lange trainingsbroek
  • T-shirt – Handdoek (voor tijdens de training)
  • MMA handschoenen
  • Kniebescherming
  • Drinken
  • Tok en bitje
Hoe lang duurt een MMA training?

De MMA trainingen duren 55 minuten. 

Kan iedereen zomaar meedoen?

Ja. De lessen zijn geschikt voor jong en oud. Natuurlijk houden we rekening met elkaar, het is voor elk niveau leuk en uitdagend.