boksen

Boksen bij team de jager

De eerste tekenen van boksen dateren maar liefst van rond het jaar 3000 voor Christus. Boksen is, zo kan men wel wel zeggen, een eeuwen oude sport.
Het heeft een uniek sportief imago, een imago van “echte heren”, boksers weten zich immers als geen ander te beheersen wanneer het er hard aan toe gaat. Boksers waarderen een goede tegenstander en zullen als ze verliezen, het verlies dragen zoals het een heer betaamt. Ere wie ere toekomt.

Bij Laak Noord kunt u ook deze klassieke sport beoefenen. Boksen is leuk en vergt het nodige van de coördinatie van de beoefenaar. De voeten, ogen en handen moeten zo soepel en efficiënt mogelijk samenwerken en daar heb je een goede conditie voor nodig.
Het gaat bij boksen om de combinatie van kracht, conditie, precisie, coördinatie, evenwicht, strategie en snelheid. Soms is hard belangrijk soms is snelheid belangrijker, alles is afhankelijk van je tegenstander.

Iedereen die bij Laak Noord bezig is met sport doet dit omdat ze het leuk vinden. Daar waar de ene opzoek is naar een kampioenschap is de ander alleen maar opzoek naar een sportieve uitdaging. Wij willen ieder zijn eigen invulling laten geven in deze sport. Daarom hoeft er niemand mee te doen met bepaalde oefeningen als ze dat niet willen! Ben jij iemand die graag wilt boksen maar niet wilt sparren? Geen probleem, dan volg je alleen de training, het sparren bewaren wij toch voor het laatste.

Wees gerust. Boksen is een sport waarbij beheersing centraal staat. Geef aan bij je partner dat je rustig wilt sparren en je zal zien dat er rekening met je gehouden wordt. Niemand wil de volgende dag met een blauw oog naar zijn werk, net zoals jij dat ook niet wilt. Natuurlijk zijn er boksers die net een “tikkie” harder willen trainen maar deze zullen en mogen dit nooit doen ten koste van anderen. Kom daarom ook gerust eens kijken hoe zo’n training eigenlijk in elkaar zit.

 

Wat heb je nodig bij een bokstraining?

  • Korte/lange trainingsbroek
  • T-shirt
  • Handdoek (voor tijdens de training)
  • Drinken
  • Bokszakhandschoenen/bokshandschoenen
  • Ev bandage
Hoe lang duurt een bokstraining?

De bokstrainingen duren 55 minuten. 

Kan iedereen zomaar meedoen?

Ja, iedereen kan meedoen. De trainingen zijn voor beginners en gevorderden.
De trainer zal natuurlijk meer aandacht geven aan de beginners.